I forlængelse af min bodyscreening inviterede Line mig på en sjov ting – en lille løbstest, for vi skal se, hvordan min løbestil er, og hvordan kan vi gøre mere for at afhjælpe min småskavanker. For det synes jeg nemlig selv det er – bare småskavanker.

Jeg snører skoene, fyrer op under løbebåndet og er klar til at give den MAX GAS! som Sgt. K ville have sagt det… Line griner og siger ”Joan, du skal jo nok varme lidt op først!”. Så jeg finder den lidt ukendte indstilling på løbebåndet ”Tempo – rask gang”, og så står jeg dér og keder mig de næste 5 min.

Line kommer tilbage og jeg får lov til at løbe i et roligt og komfortabelt tempo. Hun har også en iPad i hånden, som hun stiller op, så den filmer mig. Ikke bare mig som sådan – men helt specifikt zoomet ind fra min lille røvfuld ned til mine Ninja-sko. Og så skal der bare løbes… Argh!! Jeg er nu ikke helt vild med det der filmeri fra den vinkel! Jeg mener – for så bliver jeg jo nødt til at se realiteterne i øjnene lidt senere, det er oftest det man gør med film. Tror ikke der er nogen kvinder, der synes den slags er sjovt. Men det bliver vi nok nødt til hvis jeg vil vide mere…

Hmmm. Efter nogle minutter slukker Line iPad’en og beder mig skrue op for tempoet – og så får jeg lige 15 minutter med go’ musik i ørerne og en visuel løbetur hvorhen jeg har lyst. Jeg bestemmer helt selv – tror vi skal til stranden i dag Og så tænder hun for den lille satan igen – for vi skal også have en fornemmelse af hvad der sker, når min krop er varm, der hvor mine svagheder vil vise sig.

Done! Line og jeg kigger på vores filmklip, som hun kører i en helt forfærdelig serie slow motion frekvenser. Spoler lidt tilbage og køre den igen, vi kigger på hofte, knæ, fodstilling, hvordan lander jeg på hælen og ruller frem på fødderne? Sætter jeg rigtigt af på underlaget? Så kommer analysen, resultatet, dommen og virkeligheden susende pakket ind i Lines charmerende norske accent:

Du har en fin fodstilling, men du lander tungt på hælen.
Du må gerne løfte fødderne lidt højere, Joan, det ville give dig et bedre afsæt.
Dine sko ser ud til at være gode, men næste gang du køber sko, skal du overveje at…
Din hofte falder lidt ud, når du lander på foden. Det er derfor du har ondt.
Og det påvirker dig hele vejen ned af ydersiden på dit lår, og gør, at du er ustabil omkring knæene…
Det tyder på, at vi skal træne lidt mere styrke ind i dine gluteus medius, så skal du have nogle øvelser for stabilisering af din hofte, ballemuskler og knæ…
Du har ingen alvorlige skader – men hvis du vil løbe langt på den sunde måde, så skal du tage det her alvorligt. Du skal have lidt struktur ind omkring dit løb og der skal tages hensyn til dine svage punkter… også selvom du synes det er træls.

Jeg stirrer igen på den der film som kører konstant, for hvordan kan hun se det? Jeg kan kun se, at mine små korte ben løber alt hvad de kan på et løbebånd som ikke flytter sig. Og det eneste jeg kan tænke er:

”Ser min røv virkelig sådan ud når jeg løber?!?”