Ugens fysiske oplevelse: Høje sving med kettlebell, 16 kg (video)

På videoen ser det lettere ud end som så. Synet bedrager, det er som at give sit barn på 4 år 3×12 svingture i strakt arm – prøv dét, og du vil hurtigt finde ud af, at du også skal koncentrere dig forneden for ikke at komme til at slippe en lille vind.

Ugens madoplevelse: Havregrød med kanel – efter flere uger med yoghurt naturel og bær var det på tide at prøve noget andet.

Eksponeringen af mit motions- og kostprojekt ved Claus Sloth på facebook og hjemmeside har naturligt medført, at mange spørger til forløbet. Jeg er nu halvvejs, og jeg har ikke fortrudt et sekund at have ansøgt om deltagelse i Projekt Fit. Selvfølgelig er og har det ikke været en leg. Det kræver masser af planlægning, hjælp fra baglandet og struktur i hverdagen at nå det hele, og når man som os lige har fået en lille baby og derfor befinder sig på det hold, der skal være heldig at få 5 timers sammenhængende søvn, så er der selvfølgelig dage, hvor min mand og jeg ligner zombier og bare er trætte, trætte, træ… Men nu er det tredje gang, jeg prøver barselslivet, og derfor kan jeg uden at blinke fortælle, at jeg ikke er mere træt denne gang end de foregående to. Søvn er vigtigt, det viser forskning, og jeg skal helt sikkert også blive bedre til at sove, når baby sover i stedet for at lave nye aftaler, rydde op eller tjekke facebook. Omvendt vil jeg sige, at jeg denne gang helt naturligt har skåret ned på Go´ Morgen Danmark, Tv-serier, dameblade og den slags, som tidligere har fyldt mere end de 3 x 55 minutters træning hos Claus Sloth. Det bekræfter mig i, at vaner og rutiner findes i både gode og dårlige udgaver, og når trætheden melder sig, er det let at ty til sofaen, slikket, TV´et og slumretæppet, og hvis du alligevel ikke hopper under dynen, hvorfor så ikke dyrke noget motion og spise sundt?

Det var et tilfælde, at Projekt Fit bød sig til i starten af min barsel, og jeg var meget spændt på, om jeg var for tidligt ude med at komme i gang med at træne, men det har vist sig at fungere godt. Vigtigst af alt trives baby Johanna, som er blevet en mindre træningsenhed i sig selv, da hun nu vejer 7,2 kg på ren brystmælk og kun lige har rundet de 3 måneder. I barselslivet – ikke at forglemme familielivet med små børn – er det vigtigt at fokusere på de ting, der tanker én op og giver ny energi. Projekt Fit har størst fokus på sundhed, men træningen og kosten hos Claus Sloth har motiveret mig til at mærke efter min mentale og sociale sundhed også, og det smitter af på familielivet, hvilket er helt vidunderligt.

Vores generation har været vant til at dyrke masser af motion, og pludselig sidder vi der med slumretæppet og tænker: ”Hvordan fa´en endte vi med at blive så inaktive”. 3 x 55 minutters træning om ugen er meget for travle forældre, og jeg ville heller ikke kunne nå at få det passet ind med det fuldtidsjob, der venter rundt om hjørnet. Derfor har det været godt at kickstarte træningen i min barsel og få ændret mine kostvaner, inden jeg starter på arbejde igen.