Afslutning: Fra gamer til grundform

Så er det slut! Jeg trænede 10 uger hos Claussloth.dk, men hvad er der sket i de 10 uger? Det interessante og mest nærliggende ville måske være at kigge på nogle tal, noget statistik – sige at før kunne jeg X nu kan jeg Y. Men med mindre jeg skal ud at ro 500m i rimeligt tempo, måske i en flugt-situation a’la noget man kan se i Game of Thrones, så synes jeg det er mere vedkommende at kigge på indersiden af mig – eller spørge mig, hvordan jeg har det i stedet for at kigge på før/efter billeder og tal. Men lad os lige for god ordens skyld snakke krop og unåelige mål.

At nå Señor Ryan Gosling’s fysiske status var fra starten af det her projekt en umulighed. Jeg har ikke rigtigt lavet noget dagligt fysisk siden omkring år 2002, og ja det virker som om 2002 ikke var så længe siden. Alle hørte Rock your Body med Justin Timberlake og gik i grimt tøj fordi det var moderne. Ikke som idag, hvor det er en bevidst handling unge mennesker tager om at se dumme ud, for at være avant-garde snefug grundet manglende personlighed. Men det er et sidespor. 2002 er altså knapt 15 år siden efterhånden – og jeg er lige fyldt 29, så halvdelen af mit liv har jeg siddet og lavet ikke så meget. Jeg er selvfølgelig blevet dygtig til ting der har med produktion af A/V materiale at gøre, men jeg kunne sgu godt have klemt et par frie squats ind imellem redigering af materiale. Mine ben og lænd vidste ikke de fandtes før jeg startede hos Claus, lad os sige det sådan.

Jeg blev kategoriseret som tyndfed eller ”hidden obese” af maskinen hos Claus, hvilket betyder at min kropsprocent var næsten 22. Til sammenligning har Dr.Gosling en fedtprocent på måske omkring 9-12, afhængigt af hvilke billeder man ser. Det vil altså sige at jeg skulle smide minimum 10% kropsfedt på 10 uger, altså 1% kropsfedt i ugen. Samtidig med at jeg skulle tage 10 kg muskel på.

Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Ganske vidst har Irene fra holdet smidt knap 10% kropsfedt, men jeg har hende også mistænkt for at være en robocop. En vidunderlig, sprudlende imødekommende robocop.

Det begynder at lyde som en lang liste af undskyldninger for ikke at være nået Sergeant Gosling kroppen, men se på det som en afklaring. Jeg nåede 1/3 af vejen muskel og fedtprocent-mæssigt, hvilket jeg er mere end tilfreds med. 2002 og alt det der. En dag var jeg lidt nede over at jeg ikke følte jeg havde levet op til, hvad jeg havde lovet Claus – hvortil min dejlige (og gravide #farjuice) kone sagde til mig ”Jeg tænker altså at du har gjort alt hvad du kunne for at nå langt”. Det var dejligt, og det ved jeg også jeg har (næsten, men det kommer vu til) – har trænet 4-5 gange i ugen, spist kylling og broccoli til aftensmad i 2 mdr – og holdt mig fuldstændig fra tilsat sukker.

Men et eller andet sted, fuck kroppen. Det aller vigtigste er at jeg nu er ”en der træner og spiser sundt”, det er blevet en del af at være Jan at jeg skal ned og træne, og at jeg f.eks ikke indtager sukker. Nu kommer vi til det ”næsten” jeg nævnte tidligere – for selvfølgelig er der er næsten. Det har hele tiden været vigtigt for mig, at selvom jeg blev ”Jan der træner” at jeg så også stadig kunne være ”Jan der tager en øl (eller 10) i det gamle tilrøgede øvelokale i Esbjerg, med de samme venner som han stod og spillede shitty garagerock med for 10 år siden”. Jeg tror faktisk at Claus ville være lidt overrasket over, hvor fin fremgang jeg har haft generelt set, hvis han vidste hvor mange øl jeg har drukket og cigaretter jeg har røget de sidste 10 uger. Det er meeeeeeget færre end hvad jeg normalt ville gøre, men det er sket. Der kan man lige så godt være ærlig med sig selv, og vide hvem man er. Øl en gang eller to i måneden har været min ”jeg spiser lige et stykke kage til fest” eller ”jeg ryger lige en enkelt pibe crack til konfirmationen” osv. Alle har deres cheat-ting.

Kom vi nogensinde ind på det indre? Det kan jeg sgu ikke huske mere. Jeg ved bare, at jeg ikke har ”brug for en cola” eller lignende i løbet af dagen for lige at holde blodsukkeret oppe. Jeg er på alle parametre et bedre, sundere menneske end jeg var for 10 uger siden. Jeg har smidt en masse dårlige vaner, og fået endnu flere gode tilbage. Jeg har virkelig nydt at træne med Claus og Mýa, sådan vildt meget. Og jeg kommer til at savne dem her de næste 3 uger, hvor jeg er på ferie. (Elektriker på Roskilde og på Knallert-ferie med vennerne, det er min Lanzarote)

Jeg er blevet et gladere menneske af at være startet hos Claus – og det vil jeg være ham evigt taknemmelig for, for jeg tror aldrig jeg var kommet op af stolen, hvis ikke han havde givet mig en plads her på holdet – hvilket skræmmer mig ret meget. Især når man tænke på at der er en mini-Jan på vej, som jeg jo skal være et godt forbillede og en god far for. Han kommer den 3. november (eller deromkring), og nu blev denne her omgang #fragamertilgosling til #fragamertilgrundform, så nu har jeg alle forudsætninger for at have nok tid til at nå #fragrundformtilgosling inden da.

Tusind tak til alle der har læst med.

Tusind tak til Claus. Tusind tak til Mýa.

Vi ses når jeg kommer hjem fra Jan-Lanzarote!

Klik her for flere billeder