Færdig arbejde! 12 uger hos Claus Sloth er nu færdigt, og tilbage står jeg i mit livs bedste form.
Det har været et meget begivenhedsrigt 2016 indtil videre, det har været året hvor jeg fik opfyldt et af mine helt store drømme opfyldt, at spille for det danske landshold i rugby. Men på en måde følte jeg mig ikke helt klar til at skulle spille på landsholdet, min form var simpelthen ikke god nok til at jeg kunne følge med de andre piger. Selvom jeg havde styrketrænet i flere år, men alligevel havde jeg simpelthen ikke viden nok eller rygrad til at kunne skabe nogle synlige resultater. Så det sportsspecifikke forløb hos Claus Sloth var min bedste chance nogensinde for at komme i form, og vise at jeg fortjente en plads på det danske rugbylandshold.
Så hvad har jeg opnået på de 12 uger? På træningssiden har jeg opnået rigtig meget. Jeg er blevet en del hurtigere, både når jeg kommer til sprint og retningsskift, min planke og wall sit er forbedret rigtig meget, da jeg startede sad jeg 1:33 i wall sit, og nu kan jeg sidde i over 6 minutter. Desuden kan jeg nu i en alder af 25 år endelig finde ud af de satans armbøjninger, en forholdsvist simpel øvelse, som jeg simpelthen aldrig har kunnet finde ud af, eller haft styrke til at lave, men nu kan jeg lave 24 af dem. Line og jeg har arbejdet meget med armbøjninger, det har været rigtig hårdt og frustrerende at arbejde med at forbedre dem, men det hårde arbejde har heldigvis båret frugt, og det er ekstremt tilfredsstillende. Når vi varmer op inden kampen med landsholdet, kan jeg nu lave armbøjninger på lige fod med alle andre, hvilket måske virker som en lille ting, men det har været ret stort for mig, ingen har lyst til at være hende der ikke kan følge med de andre.

DSC01455
Det har været rigtig dejligt at kunne se at jeg er blevet stærkere, hurtigere, mere udholdende, mere eksplosiv osv. og jeg har også kunne se det på min krop, mine arme og ben er mere tonede, min numse sidder langt bedre og hvis lyset er helt rigtigt, kan man se min sixpack. Mega fedt!
Men, lige så god som jeg har været på træningssiden, lige så dårlig har jeg nok også været på kostsiden. Jeg har ellers altid sagt, at hvis jeg bare fik en meget specifik kostplan og nogle der holdte lidt øje med mig, så ville jeg med sikkerhed kunne tabe mig, og nu havde jeg endelig chancen for at tabe mig lige så meget som jeg altid har drømt om. Men desværre har jeg en meget sød tand, som virkelig har domineret de sidste 12 uger, jeg har egentlig fuldt kostplanen rigtig fint det meste af dagen, men så om aftenen, blev jeg ofte ramt af en meget ekstremt sikkertrang, der ofte vandt desværre. Hvilket betød at jeg ofte endte med hænderne i kagedåsen eller i slikfadet, jeg har også altid haft det svært ved tanken om at gå glip af noget, og har derfor også haft svært ved at sige nej til cafeture, kage efter maden osv. Hvilket også har betydet at vægten ikke er gået helt lige så meget ned som jeg gerne har villet. Jeg er blevet givet de mest optimale rammer, med en kostplan med plads til at skeje en smule ud, følelsen af mæthed og fleksibilitet, så der er ingen undskyldning for ikke at have fulgt den, men måske var jeg bare ikke helt indstillet på at skulle tabe mig en hel masse. Men som min skønne træner Line har sagt, så har fokus for mig heller ikke været på at, skulle tabe mig, men mere at skulle fremvise nogle sportslige resultater, og på det punkt føler jeg virkelig at jeg har flyttet mig. Dog vil jeg lige sige, at lidt er der dog sket. Jeg har smidt 2,7 kilo fedt, hvilket jeg faktisk er ret godt tilfreds med, og jeg har tænkt mig at fortsætte med at spise sundt, for jeg har fået nogle gode nye vaner, og har lært at sige nej til usunde fristelser (de fleste gange, ihvertfald).

DSC01533

Så hvad har jeg egentlig fået ud af alt det hårde arbejde? Jeg har lært at jeg sagtens kan presse min krop meget mere end jeg har gjort før, at jeg er stærkere og hurtigere hvis jeg bare beslutter mig for det, Line og jeg har arbejdet meget på det mentale, at jeg skal tro på det, og tro på at jeg sagtens kan gøre det jeg sætter mig for. Jeg har desuden også fået meget mere struktur over min træning, jeg har lært en masse sportsspecifikke øvelser, som gør at jeg fortsat kan blive bedre til rugby, jeg er også blevet udstyret med forskellige træningsprogrammer, som jeg kan bruge skiftevis, i og uden for sæsonen og som er fleksible, så jeg nemt kan skifte øvelser ud med nye, for at holde motivationen oppe.
Så forløbet har ikke kun været en fysisk process, den har også været meget mental. Jeg har fået en masse fantastiske redskaber med mig videre, og jeg er sikker på at jeg kommer til at have en plads på det danske landshold de næste år. Det har været fantastisk at se hvordan min krop har reageret på hård træning og sundere kost. Og så har det været fantastisk at have en som Line omkring sig, til at presse en til man ikke kunne trække vejret og var helt rød i hovedet, men også til at heppe på en, en der var stolt over ens fremskridt, som sagde de rigtige ting når man var frustreret over manglende fremskridt og som bare var virkelig godt og professionelt selskab.

DSC01857

Til slut vil jeg gerne takke jer, som har fulgt lidt med. Men mest af alt vil jeg gerne takke Claus for denne fantastiske mulighed, den har virkelig betydet meget for mig. Og bestemt også et kæmpe tak til fantastiske Line, jeg kommer til at savne hendes evige gode humør og tro på mig. Det bliver ikke det samme at træne uden hende mere.

Gå til resultat siden med kæmpe før og efter galleri