#fragamertilgosling

Kl 12.00 i morgen, skal jeg ned og træne med Claus for aller første gang. Den første gang, ud af de næste 12 uger, hvor jeg skal træne 3 gange i ugen med Claus. 3 timer, siger han det kommer til at tage i morgen– hvilket umiddelbart virker som lang tid, for en som mig – der aldrig rigtigt har trænet før.


Det har sikkert noget at gøre med at jeg, udover at jeg skal træne, skal måles i hovede og i røv, så der kan printes et stykke papir ud med information – og jeg kan konfronteres med min egen kropslige elendighed. Jah, jeg har luret dig Claus! Men print du bare alt den information du lyster, jeg glæder mig til at se det papir blive printet. Jeg glæder mig endnu mere til at kigge på informationen med foragt, om ca tre måneder – ligesom man gør med sine gamle sko, efter man har fået et nyt par. ”Hvad i alverden var det for en idiot der gik rundt i dem?” tænker man, og forsikrer ekspedienten om, at man bare har det nye par på ud af butikken. Min nye krop bliver mine nye sko. Ryan Gosling sko.


Ja, jeg har sat mig det latterligt urealistiske mål at lande på Ryan Goslings krop. Figurativt, naturligvis – jeg er en gift mand. Det er ikke fordi jeg er nogen kæmpe fan af Ryan Gosling, på trods af hvor episk han var som ”Young Hercules” om søndage på Tv3+, for ca 15 år siden, da jeg var 13 og synes den slags serier var topmålet af underholdning. Men han er relaterbar, han er et nemt ”benchmark” at sætte – alle folk ved hvem han er, og alle folk kan vel et eller andet sted blive enige om at han ikke ligner en der sidder og spiller videospil til sin Youtube-kanal og læser Film og Animation til hverdag. Det gør jeg til gengæld – og hvad værre er at jeg kan mærke at jeg ikke laver noget. Kender i det? Man er træt af at være træt – træt af at være mindre end det man gerne vil være. Puha.


Jeg har svært ved at sætte ord på, hvor meget det betyder for mig at Claus har valgt mig til det her forløb – så jeg kan blive en bedre mand.. En bedre Jan. En der kan løbe og lege med familie og børn – der kan dele gode råd, der virker – der har energi til at gøre noget for andre.

At den Jan måske kommer til at have Ryan Goslings krop, eller noget der ligner, er bare ekstra sovs på kartoflen. Det er slet ikke looket det handler om, når det kommer til stykket. Jeg vil gerne leve for evigt, eller så lang tid som min krop tillader – og det tror jeg trods alt jeg kan lidt længere med Claus’ hjælp til træning og kost. Han virker til at have OK styr på det, ham Claus – så jeg glæder mig faktisk ret meget til at se ham imorgen, så vi kan komme igang. Jeg håber at i er med på at følge med her på Claussloth.dk – jeg skal gøre mit bedste for at underholde jer med.