Ugens samlede bedømmelse: Karakteren 7 – ok uge med gode nye motions- og kostoplevelser
Ugens fysiske oplevelse: Balleøvelse på TG-maskine (se video)
Ugens madoplevelse: Heinos grønsagssovs (se opskrift længere nede)

Øm, øm, øm. Det er, hvad jeg er og har været de sidste 17 dage. Min krop kan virkelig mærke, at den ikke har trænet ordentligt i evigheder. Nogle dage har været en kamp ned ad trappen. Baller, lår, læg, ryg, forsiden af armen, bagsiden af armen, mine muskler er stive og i fuld gang med at restituere. Mavemusklerne har det ok, dem passer vi stadig lidt på. Jeg glæder mig til om et par uger, hvor ømheden er mindre, fordi min form er blevet bedre og mine muskler vant til træningen. I torsdags blev jeg vejet og målt, og jeg ser allerede resultaterne af trænings- og kostarbejdet. Jeg har tabt mig og fået mere muskelmasse – Juhuu, Claus skal bruge færre centimeter af målebåndet, når han måler mig. Fedt!

Selvom jeg er øm, glæder jeg mig stadig til at tage til træning. Jeg elsker at røre mig og få pulsen op, og når det gør ekstra ondt, formår jeg at komme videre uden at blive alt for opgivende. I denne uge fik jeg afprøvet en balleøvelse, der virkelig kan mærkes. Bare det at komme ind og ud af maskinen var en udfordring. Jeg skulle igennem den tre gange, og allerede første gang tænkte jeg: ”det her bliver craaazy”. Jeg må have presset mig selv ret godt for midt i øvelsen ledes mine tanker hen mod en torturmaskine, jeg blev præsenteret for på en guidet tur i Stasifængslet i Berlin – uden nogen sammenligning ellers

På kostfronten er jeg meget opsat på at følge planen, både for eksperimentets skyld og for min egen, men det er også her, jeg kæmper den sværeste kamp. Jeg har aldrig haft det store behov for vægttab, så jeg har opbygget et sovse- og slikforbrug de sidste 36 år, der nu er svært at komme af med. Det er også alle vanerne, jeg har bygget op omkring de søde sager. Jeg har fundet ud af, at jeg har koblet hyggespisning på stort set alle sindsstemninger og sociale anledninger. Særligt dét, at jeg pt. er på barsel og ofte mødes med forskellige til en kop kaffe er forbundet med, at der så skal lidt lækkert på bordet. Ja, og så giver det sig selv at med en lille bebs, der ryger søvnrytmen også, og når man er træt og uoplagt, så ved vi alle godt, hvad vi trænger til. Hovedet på blokken, så ”falder jeg i” en gang imellem, men det kan altså lade sig gøre uden de søde sager. Lørdag tjekkede jeg ind i Bolbro Svømmehal med mine to dejlige piger i selskab med min søster. Efter svømning diskede vi op med en lækker madpakke fyldt med diverse grønt, mørkt brød og en flaske vand. Vi sad i svømmehallens foyer i mere end en time og snakkede om dette og hint. Det var så hyggeligt – uden sukker vel at mærke


Morgenmaden i Claus Sloths madplan er enkel og nem


Det er aspargessæson – det skal udnyttes 🙂

Min kære mand Heino lukrerer også på Claus Sloths kostplan og har allerede tabt sig mere end mig. I onsdags fandt han på denne lækre grønsagssovs til kødbollerne som alternativ til karrysovs. Jeg er vild med den, og det er vores unger også, så deler den her:

  • 1 løg
  • ½ squash
  • ¼ broccolihoved
  • cherrytomater
  • Lidt skummet mælk
  • Krydderi: salt, peber, stødt koriander eller det du nu kan lide
  • Blend ovenstående sammen og hæld over kødbollerne i en høj pande, så er din ret klar og mangler kun et par kogte kartofler til.