Ugens samlede bedømmelse: Karakteren 10 – for første gang i 8 måneder fandt jeg løbeskoene frem, og for første gang i 4 uger har ingen i familien været syge.
Ugens fysiske oplevelse: ”Karkludøvelsen”
Ugens madoplevelse: Grønsagsfad med tomatsauce

Endelig! Jeg gjorde det. Jeg åbnede døren til kælderen og gik ned til rummet, hvor vi opbevarer alt lige fra vintersko og hængekøje til fiske- og campinggrej, og hapsede løbeskoene ned fra hylden. De havde samlet støv efter 8 måneders hi, men det var ingen straf for mig at hente dem op fra mørket igen. Jeg glædede mig faktisk. Solen skinnede udenfor, ungerne så Ramasjang, Johanna lå på sit legetæppe, og Heino rettede opgaver. Nu bød chancen sig, og nu skulle det være. På vores badeværelse i kælderen finder jeg træningstights fra sidste træning ved Claus Sloth. Jeg skynder mig at tage dem på og træffer, synes jeg selv, den kloge beslutning at beholde min amme-BH på og den t-shirt, jeg har sovet i. Muligheden for at gå op af trappen igen for at hente en sports-BH og dermed møde et barn, som kan aflede min opmærksomhed fra at løbe en tur, er alt for stor. Ud ad døren og så løber jeg. 3 km med amme-BH og nattrøje, ud langs stierne og ned til den lille sø, der ligger bag Munkebjergskolen. Tiden skal vi ikke tale om, men jeg løb de 3 km hele vejen, og NØJ, hvor var det fedt at komme af sted igen.

Løb har og vil altid være min foretrukne meditationssport. Jeg ELSKER at løbe. Som barn/ung løb jeg tit ud langs den nedlagte jernbane, der ligger bag mit barndomshjem, gennem skovene, der omkranser Tommerup eller ud ad stierne mod Brylle, Render og Stærmose. Jeg vil til hver en tid anbefale alle at supplere deres træning med løb. Løb er mirakelkuren på næsten alt; til kreative tanker, hvis du er frustreret, hvis du er mat og trænger til et energi-boost, hvis du er ked af det, hvis du er glad, hvis du skal forberede dig på et oplæg, og jeg kunne blive ved. Løbeturen er MIT frirum, og derfor har jeg f.eks. heller aldrig været fan af løbevogne. Så hellere løbe en kortere tur.

Mit frirum er også Projekt Fit. Jeg har erfaret, at løb kan mange ting, men løb er ikke optimalt, når det gælder om at opbygge muskler og tone kroppen. Du bruger f.eks. næsten ikke dine ballemuskler, når du løber, så hvis du ligesom mig har fået flad røv af kontorarbejde og graviditeter, så er styrketræning langt bedre. I uge 3 har jeg trænet baller, mave og tri- og biceps ved Claus Sloth. Onsdag havde jeg fornøjelsen af at træne med Allan. Han er danser og kommer fra ”over there”. Han introducerede mig til en ret fed og meget simpel core-øvelse (lad dig ikke narre af, at den er simpel, den er bestemt ikke nem). Du skal ligge med albuerne i gulvet på en yogamåtte el.lign., og så skal du lægge to karklude på gulvet ca. 1 ½ meter fra måtten. Sæt nu dine tåspidser på karkludene og læg dig i plankeposition. Øvelsen begynder ved, at du laver et kip med dine hofter, således at dine tæer bevæger sig ind mod dine albuer og numsen op mod vor Herre. Ned i plankeposition igen og start forfra. Tag 3×15, det er velvære for din core 😉

Jeg tror, det er onsdag aften, at jeg på tv ser Annette Heicks mand (han er åbenbart kok) lave et grønsagsfad med flåede tomater mit überhaupt keine Kalorien. Det måtte vi prøve. I vores køleskab havde vi tilfældigvis gulerødder, rødbeder, squash og pastinak. De blev hakket sammen og så en god gang salt og peber henover, og dernæst flåede tomater. Det smagte godt til kyllingen, dog vil jeg sige, at børnene ikke rigtig hopper på den der med at spise grønsager, der er blandet for meget sammen, men Heino og jeg nød retten.

De kære forsømte løbesko klar til en forårstur!