Ugens note til mig selv: Dødløft med Hexbar i træningscenter kombineret med 5 timers arbejde på terrasse for at fjerne algebelægning giver ru, gnubbet og knastør hud på hænder!
Ugens fysiske oplevelse: Dødløft med Hexbar (se video)
Ugens madoplevelse: Prøv Lindts mørke chokolade. Den hidtil bedste mørke 85% chokolade, jeg har smagt

Jeg er ikke stolt af det, men mine hænder er så ru og tørre, at jeg ikke behøver at bruge sandpapir for at slibe vores rækværk, der denne sommer trænger til at blive shinet op med den populære antracitgrå, som er farven, mange haveejere kender og elsker. Mine hænder har aldrig været af den silkebløde slags, og det er bestemt ikke blevet bedre efter, ungerne er kommet til, hvor jeg konstant vasker hænder af grunde, der hører sig til på det lille hus, men i denne uge er det særligt slemt. Mine hænder kan suge en bøtte Nivea hurtigere, end en tyroler kan tylle en stor fadbamse.

I uge 4 er jeg blevet præsenteret for øvelsen ”dødløft med Hexbar”. Jeg ved dårligt nok, hvordan jeg skal beskrive denne Hexbar – et monstrum af et kæmpe kjolekorset, som jeg træder op i med 10 kg på hver side (og selve stangen vejer ca. 20 kg). Jeg lukker øjnene et kort øjeblik og får et billede af mig selv som russisk ”kvindelig” vægtløfter med bredt læderbælte og talkum på hænderne, blodsprængte øjne og oppustet brystkasse. Nøj, jeg er stræk, tænker jeg og går ned i knæene, stritter med røven og skyder brystkassen frem, som Claus Sloth har fortalt mig, jeg skal. Dernæst kommer følelsen af angst: ”JEG KOMMER JO TIL AT LIGNE EN RUSSISK VÆGTLØFTER!!!”. Hjertebanken, hjertebanken… Dernæst sejre fornuften, heldigvis. For det er her, jeg gerne vil slå et slag for at få afmystificeret den tese, der siger, at du kommer til at ligne en bodybuilder, hvis du styrketræner tre gange om ugen med tunge vægte. Det gør du ikke! Ved tung træning lærer du dine musklers fibre at arbejde bedre sammen, og det sker længe inden, musklerne vokser, og når de efter nogle uger begynder at tage imod træningen, fungerer det altså ikke som en pakke gær i en pizzadej. Tværtimod, når musklerne arbejder og vokser, bruger kroppen energi som en fedtforbrændingsmaskine. Større muskelmasse giver højere kalorieforbrænding.  Styrketræning øger simpelthen dit hvilestofskifte. Så i realiteten taber du fedt, specielt hvis træningen er kombineret med en fornuftig omlægning af kosten. Husk det, næste gang du nervøst skæver over til styrketræningsmaskinerne og tænker østeuropæisk bodybuilder og tyrenakke. Tænk “Pretty Woman”, “Charlies Angels”. “Tomb Raider”

Jeg har selv været på det hold, der var skeptisk over for tunge vægte og typen, der max rørte 2,3 og 4 kilos håndvægte. Jeg har aldrig rørt en Hexbar, eller det der ligner, indtil for 4 uger siden, men det tager altså noget længere tid, før du kommer til at ligne en russisk vægtløfter fra 80érne.

Gang på gang bliver jeg forbløffet over, hvor meget jeg egentlig kan løfte. Når Claus sætter 30, 50 eller 70 kilo på de forskellige øvelser – afhængig af den muskelgruppe jeg skal træne, tænker jeg: ”Det kan jeg da umuligt løfte”. Men det kan jeg. Kære medsøstre, her kan vi lære af mændene. Jeg tror, de er langt bedre til at kaste sig ud i en øvelse med en tung og drabeligt udseende maskine uden frygt for øjeblikkelige fysiologiske forandringer – ved nærmere eftertanke vil de garanteret ønske en Arnold Schwarzenegger-krop ved 3×12 af den øvelse, but it´s not gonna happen. Der skal mere Hexbar-træning og anden tung styrkeløft, som jeg ikke kender til.

Tilbage til Hexbaren og mine knastørre hænder. Hexbaren med samlet 40 kg forvandler dig ikke til russisk ”kvindelig” vægtløfter, men til gengæld kan du glæde dig over hård hud i håndfladerne, der helt gratis forærer dig en skrubbehandske, som kan eksfoliere og massere din hud og sætte gang i blodcirkulationen. Så bliver resten af din krop silkeblød. Og hænderne, dem kan du give en Sensai Cellular Performance Treatment, som er nogle specielle, keramiske behandlede handsker, der omdanner ru og tørre hænder til flotte hænder på én nat, har jeg læst. Jeg må i Matas i morgen 😉