Note til mig selv: Husk at lege og udfordre dig selv, også selvom du er +35
Ugens fysiske oplevelse: Plankeøvelse med rebstige
Ugens madoplevelse: Hvide asparges – det er sæson, skynd dig!!!

Jeg hænger i en slags rebstige med kroppen i 180 grader. Kondiskoene trykker mod muren, mit hoved vender op mod Vor Herre. Mine knoer og hænder er kridhvide og knuger om rebstigens håndtag. Jeg går et par skridt op ad muren, dernæst et par skridt ned, mens Claus Sloth tæller: ”1,2,3,4,5, kom så Irene”. Jeg føler, jeg rappeller på Eiffeltårnet som de der dødsforagtende unge mennesker, der klatrer på høje bygninger og kraner og lader sig dingle i én hånd eller står på hænder på tynde jernstænger 150 meter over jorden. Jeg er ret overrasket over mig selv, fordi mit hjerte banker, og fordi jeg stort set ikke koncentrerer mig om selve øvelsen, som reelt bare er en plankeøvelse. Jeg bruger mere energi på at tænke på, at jeg hænger her, at kondiskoene måske lige om lidt skrider, eller jeg mister grebet om rebstigens håndtag, og at jeg vil falde med hovedet først og for alvor slå mig.

Claus Sloth: ”Godt Irene, vi skal videre til næste øvelse”. Jeg slipper trykket mod muren med den ene fod og lader benet falde mod jorden. Min hjerne bliver igen opmærksom på, at jeg kun har befundet mig en meter over jorden. Én meter! Jeg står midt i et træningscenter og bliver klar over, at jeg er ved at lulle mig selv og mit mod ind i kontorarbejde, bleskift, venindesnak og cafe latte. Da jeg for 30 minutter siden blev mødt af Claus Sloth i receptionen med kommentaren; ”Hej Irene, i dag skal vi lege lidt”, tænkte jeg straks ”Yearh, det bliver fedt! Jeg elsker at tosse rundt”. Eller åbenbart; elskede at tosse rundt. Som barn klatrede jeg i træer og hoppede ned fra vores garagetag, og som teenager gik jeg til springgymnastik, jeg var bestemt ikke den skarpeste med mine lange lemmer, men jeg kom da rundt i en sløv flik flak og i en strakt salto med halv skrue, som det så fint hedder. Og nu hænger jeg her, en meter over jorden og tror, jeg er døden nær, men må blot konstatere, at det bare er alt for længe siden, at jeg fysisk har udfordret mig selv. Jeg bliver ramt af en du-troede-nok-lige-du-var-sej-der-og-at-det-var-piece-of-cake-med-lidt-leg-på-en-mur-men-det-var-det-bare-ikke-for-du-har-glemt-at-lege-ja-du-har-erkendelse. Sådan en slags erkendelse svier altid lidt, fordi man lægger kækkere ud, end man kan leve op til. Jeg troede kækt, at en rebstige på en mur blev en leg, men det gjorde det så bare ikke.

På vej hjem i bilen kommer jeg i tanker om det gode råd, jeg en gang har hørt: ”Du skal huske at øve dig på dét, du er god til”. Det kan umiddelbart lyde mærkværdigt, men ved nærmere eftertanke et ret simpelt og klogt råd, for hvis vi ikke øver os på det, vi er gode til, så bliver vi dårlige til det. Jeg var en gang god til at lege og udfordre mig selv fysisk, men det er alt for længe siden, jeg har foræret mig selv en legetime, så nu er legen og motionen ikke længere så let.

Hvornår har du sidst foræret dig selv en legetime?