Projekt Fit var fedt! Jeg ønsker alle de mere end 700 ansøgere, der har ansøgt til efterårets Projekt Fit, held og lykke med at blive de heldige udvalgte. Det bliver SÅ sjovt (og hårdt) – nyd det! Efter kropsholdning blev til kontorholdning og med tre graviditeter var Projekt Fit den perfekte kickstart for mig. Med hjælp og støtte fra Claus Sloth fik jeg gang i træningen. Jeg fik fokus på vigtigheden af ikke kun at passe på mine børns motions- og kostvaner, men også at pleje min egen krop og stille krav til mig selv om at motionere og være bevidst om, hvad jeg propper i munden. Men hvad gør jeg så herfra?

En meget lang sommerferie uden ret meget træning og fokus på sund kost giver mig betænkeligheder ved, hvordan jeg mon fastholder den gode kost- og motionsrytme i en leverpostejshverdag. Mit mål er ikke at holde den ambitiøse linje fra Projekt Fit, det kan man gøre for en periode, men jeg skal heller ikke tilbage til før projektet, hvor der røg alt for meget sukker i mavesækken, og hvor det kun blev til en yogatime en gang om ugen, og den time var mere rettet mod at få ro i hovedet end at få pulsen op.

Jeg er ret dårlig til at motionere uden at have et konkret mål at sigte efter. Jeg er vist ikke alene om at have det sådan, og det er ganske givet også en af grundene til at halv-Marathon, Marathon og triatlon har kronede dage. Nu vil jeg prøve at integrere motionen i min hverdag uden at have andet mål med den end, at den skal give mig mere energi og livsglæde i en travl hverdag. Utroligt at jeg samtidig med, jeg taster denne sætning tænker; ”Det burde da også være alt andet end rigeligt”. Men som sagt er det nemmere tænkt og skrevet end gjort.

Claus Sloth står bag mig. Han er med på, at vi bygger broen mellem familiehverdag og motion, mens vi går på den. Den konkrete plan er nu, at jeg fast skal træne ved Claus Sloth hver mandag med personlig træner samt selvtræning hver anden onsdag formiddag (mens jeg stadig har barsel) og hver anden torsdag aften. Derudover vil jeg løbe en tur på ca. 4-9 km om ugen. Med denne plan får jeg sammenlagt de tre træningsgange om ugen, som er den generelle anbefaling. Derudover vil jeg krydre hverdagen med små sjove motionsaktiviteter med familien, som f.eks. de family-lunges, jeg denne gang vedhæfter bloggen, og som jeg hyggede mig med at lave sammen med min søn.